onsdag 29 december 2010

Favorit firren

Favorit middagen i den här familjen är lax.
Lax tillagad på alla sätt. Det spelar ingen roll.
Gravad, rökt, kokt, stekt, grillad eller i paj,
vi gillar alla sorter.
Idag blev det som pasta sås.
Receptet är egentligen  ett GI- recept, men med pasta till
blir det godare. Inte fullt lika nyttigt längre kanske.
Men det nyttiga sparar vi till efter nyår.
Det är ju flera månader kvar till bikini säsongen!!



















Lax från Jörn.
Våra bästa GI-recept av Ola Lauritzson& Ulrika Davidsson


800 g lax
3 msk hummerfond
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
1/2 dl mellan grädde
2 tsk fransk senap
1 knippe dill
3 msk stenbits rom
salt o peppar

Skär laxen i mindre bitar. Blanda hummerfond, crème fraiche,
grädde, vin o senap i en låg vid kastrull. Koka ihop.
lägg i fisken o sjud ca 10 min.Tillsätt hackad dill o rom.
Smaka av med salt o peppar.


















Det blir garanterat renskapade karotter.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar