tisdag 6 september 2011

Lite nyttigare vanor

Har försök att göra det till en vana att servera
åtminstone en vegetarisk rätt i veckan.
Men fantasin o recepten börjar tryta.
Kan man räkna skaldjur som vegetariskt?

I går blev det i alla fall en grekisk pastarätt.




















Du behöver:

Pasta  (7-10 dl okokt)
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk krossad tomat
150 g fetaost
oliver
basilika, salt o peppar

Skär auberginen i skivor o salta, låt dem ligga o dra.
Koka pastan.
Tärna auberginen o stek i lite olivolja med vitlöken.
Skär paprikan i bitar o blanda i den o tomatkrosset.
Salta o peppra.
Koka ihop ca 5 min.
Tillsätt oliver o basilika.
Häll upp pastan i en stor serverings skål o blanda ner auberginröran.
Strö över hackad fetaost o färsk basilika.
Servera genast.

Jag blandade även i lite halverade körsbärstomater.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar