Välkommen till min blogg! Här skriver jag om sådant som händer i mitt liv, privat och på jobbet, om tankar och funderingar. Och framför allt om mat och bak.
måndag 10 oktober 2011
Kyckling Laksa
Gårdagens middag blev en riktig hit.
En vacker o lite kryddstark thailändsk soppa. (gryta)
Vi har aldrig provat den tidigare men kommer garanterat göra den igen.
Du behöver:
200 g äggnudlar
4 schalottenlökar
100 g färsk spenat
1/2 lime
3 kyckling filéer
1 msk olja (helst jordnötsolja, men det funkar med annan.)
3 cm färsk ingefära
2 vitlöks klyftor
1 röd chilipeppar
2 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1-2 msk fisksås
Färsk basilika el. koriander till garnering.
Skala o skär schalottenlöken i tunna skivor.
Tvätta o skär limen i väldigt tunna skivor.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Skölj av dem i kallt vatten. (Blir varma av soppan senare.)
Lägg nudlarna i fyra stora portionsskålar,
fördela den skivade löken, limen o den sköljda spenaten på.
Skala o skiva vitlök o ingefära i löv tunna skivor.
Fräs i oljan, mosa i currypastan.
Den skall mosas ut o komma till ett bubblande stadium för att all
smak ska komma fram o den börjar dofta.
Späd i omgångar med kokosmjölken så det verkligen blandas.
Häll i vatten o smula i buljongtärningen.
Låt koka upp. Smaksätt med fisksåsen.
Skär kycklingen i tunna skivor o lägg i grytan.
Låt allt koka 5-7 min el. tills kycklingen är helt genomkokt.
Fördela det hela i skålarna med nudlarna o spenaten.
Strö över den tunt strimlade chilin
Låt dra 2 min så att smakerna hinner sätta sig.
Dekorera med basilik el. koriander.
Servera direkt.
.
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar