Jag tror att Börek (burek) från början är en
turkisk rätt som bakas som små knyten med olika fyllningar.
Det här är nog en något försvenskad variant.
Men det var gott .
Fyllningen går att variera i det oändliga, som med paj.
Börek m. fetaost o spenat.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp 2 ägg med 3 msk pesto o 1 msk olivolja.
Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med äggblandningen.
Förväll ca 500 g spenat o låt rinna av väl.
Fördela spenat o smulad fetaost på arket.
Lägg på ett nytt ark filodeg.
Upprepa proceduren med detta o fortsätt så tills allt är slut.
Det behövs bara lite fyllning på varje ark, de är väldigt tunna.
Vik sedan in långsidorna mot mitten så det blir en platt längd.
Pensla med resten av äggblandningen.
Låt stå i ugnen tills den fått en krispig yta o lite färg. Ca 15 min.
Vi serverade den med en matig bönsallad.
1 ask kidneybönor.
1 rödlök
3 tunn skivade morötter(med osthyvel)
1 paprika
2 tomater
blandad sallad
lite fetaost o en god vinägrett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar