måndag 10 januari 2011

Laxpytt

Mera lax.
Enkelt, gott o nyttigt.

















600 g skinn o ben fri lax
600 g potatis
1 zucchini
1 rödlök
200 g gröna bönor
100 g körsbärstomater
salt o peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta o skär potatisen i bitar.
Lägg potatisen i en oljad långpanna. Salta.
Rosta ca 20 min.
Skär zucchinin i bitar, skala o klyfta rödlöken.
Blanda med bönorna o potatisen. Salta (igen).
In i ugnen ca 20 min till.
Skär laxen i bitar. Salta o peppra. Citronpeppar passar utmärkt.
Stek i lite olja.
Lägg potatisen o grönsakerna på ett stort fat.
Toppa med laxen o halverade körsbärstomater.
Servera med rom sås o citronklyftor.

Romsås

burk cremè fraiche
1/2 burk stenbitsrom
ev. lite pepparrot



















Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar