Den här grytan gjorde vi till middag i lördags.
Mycket god!
Uppskattades av både mina barn o de gästande barnen.
Ingredienser:
400 g bladspenat
1 burk kokta kikärter (ca 400g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g potatis
2 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk spiskummin
250 ml kokosmjölk
500 g krossade tomater
1/2 dl mango chutney
1 tsk salt
2 krm peppar
Tina spenaten om den är fryst.
Skölj kikärterna o låt dem rinna av.
Skala o finhacka lök, vitlök o ingefäran.
Skala potatisen o skär den i 2 cm stora tärningar.
Fräs lök,vitlök, ingefära o spiskummin i lite olja i en gryta.
Tillsätt potatis, kikärter, kokosmjölk, krossade tomater o mango chutney.
Smaka av med salt o peppar.
Koka upp o låt koka ca 20 min el. tills potatisen blivit mjuk.
Blanda ner spenaten i grytan o låt det bli varmt.
Servera med ett varmt vitlöksbröd eller nystekta majsbröd.
Och något gott att dricka.
Receptet kommer från Ica.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar