Tack o lov så fanns det mycket att städa o fylla på,
för det var tunn sått med kunder idag.
O det är klart: 27 grader o sol!
Vem vill gå i en källare då?
Till middag blev det fyllda lasangeplattor.
O det var nästan godare än gårdagens middag.
Det är inte helt fel med vegetariskt.
Cannelloni m. spenat o ricotta
Det här behöver du…
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
1 dl riven parmesanost (eller vanlig om man har en snåltisdag)
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
1 dl riven parmesanost (eller vanlig om man har en snåltisdag)
Gör så här…
1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar
och vätskan kokat in.
Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten.
Smaksätt med kryddorna.
4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form.
Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar.
Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna.
Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.
5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera cannellonin med sallad.
Receptet kommer från ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar