tisdag 1 mars 2011

Surdeg 2

 Surdeg

DAG 1:

3 dl varmt vatten
1 msk honung
4 dl vetemjöl

Rör ihop vatten, mjöl o honung i en glasburk/skål.
Förslut med lock el. plast.
Förvara burken på ett varmt ställe i huset.
Ovanför kylen brukar vara bra.

DAG 2:
Skaka burken lite.

DAG 3:
1,5 dl vatten
2 dl mjöl
Rör ner vatten o mjöl i surdegen.
Ställ tillbaka på samma ställe.

DAG 4:
1,5 dl
2 dl mjöl
Samma som dag 3.

Dag 5:
Nu kan du baka med surdegen!!
Om du inte har tid i dag, ställ in den i kylen o
mata den med 2 dl mjöl o 1 dl vatten 1-2 ggr i veckan.
Eller frys in den i lagom storlekar.

Recept från cecces blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar